Where in the world have you flown?
How long have you been in the air?
Create your own FlightMemory and see!

Мојата статистика  

Зрачна оддаличеност

 

Вкупно траење летови

 

Летови

 

FlightMemory постер

во милји  110,994
во километри  178,628
патување околу земјината топка 4.46 пат(и)
летови до месечината0.465 пат(и)
летови до сонцето0.0012 пат(и)
   
сати  341:20
денови14.2
недели2.0
месеци0.47
години0.039
   
вкупно летови  185
домашни81
(интра)континентални без домашни 97
меѓународни6
други летови0
   

најдолг лет (оддаличеност): 6,273 mi, 12:00 h, Buenos Aires (Ezeiza - Ministro Pistarini) - Madrid (Adolfo Suárez, Barajas), 10-13-2022
најдолг лет (временски):12:40 h, 6,273 mi, Madrid (Adolfo Suárez, Barajas) - Buenos Aires (Ezeiza - Ministro Pistarini), 10-08-2022
најкратки лет: 91 mi, 0:40 h, Paros - Athens (Eleftherios Venizelos), 05-05-2022
просечно траење: 602 mi, 1:51 h

Домашни летови

Европски


кликнете на картата за зголемување

Свetcka kapta


Топ десет Аеродроми

#Аеродром количина во % 
1 ATH Athens  143 38.9 %
2 LRS Leros  52 14.1 %
3 TLS Toulouse  27 7.3 %
4 BRU Brussels  17 4.6 %
5 RHO Rhodos  15 4.1 %
6 ATHX Athens  12 3.3 %
7 FCO Roma  10 2.7 %
8 ISL Istanbul  10 2.7 %
9 BCN Barcelona  6 1.6 %
10 VIE Vienna  6 1.6 %
  

Топ десет Авиокомпании

#Авиокомпанија количина во % 
1 Olympic Air 62 33.7 %
2 Aegean Airlines 39 21.2 %
3 Olympic Airlines 25 13.6 %
4 Olympic Airways 16 8.7 %
5 Air France 6 3.3 %
6 Austrian 5 2.7 %
7 Alitalia 5 2.7 %
8 Turkish Airlines 5 2.7 %
9 Brussels Airlines 4 2.2 %
10 Lufthansa 3 1.6 %
  

Топ десет типови на авионите

#тип на авионот количина во % 
1 Airbus 320 47 25.5 %
2 Dash 8-100 29 15.8 %
3 Dash 8-Q400 23 12.5 %
4 Airbus 321 17 9.2 %
5 Airbus 319 15 8.2 %
6 ATR 42 12 6.5 %
7 Dornier 228 11 6.0 %
8 Boeing 737-400 9 4.9 %
9 ATR 72 6 3.3 %
10 Boeing 737-800 3 1.6 %
 

Топ десет pути

#pута количина во % 
1 ATH-LRS 21 11.4 %
2 LRS-ATH 20 10.9 %
3 ATH-RHO 8 4.3 %
4 RHO-ATH 7 3.8 %
5 LRS-ATHX 6 3.3 %
6 BRU-ATH 5 2.7 %
7 ATH-BRU 5 2.7 %
8 ATHX-LRS 5 2.7 %
9 ISL-ATH 4 2.2 %
10 ATH-ISL 3 1.6 %
  

Додатни информации

вкупно аеродроми 40
вкупно авиокомпании 19
вкупно типови на авионите  18
вкупно авиони 102
вкупно pути 89
вкупно земји 20
 

Check our Shop

Airplane Model - arkia - Airbus A321LRneo - 1/200
arkia - Airbus A321LRneo - 1/200
Airplane Model - China Airlines - Airbus A350-900 - 1:200 - Premium model
China Airlines - Airbus A350-900 - 1:200 - Premium model
Airplane Model - Thomas Cook - Airbus A321-200 - 1/200
Thomas Cook - Airbus A321-200 - 1/200