Where in the world have you flown?
How long have you been in the air?
Create your own FlightMemory and see!

Мојата статистика  

Зрачна оддаличеност

 

Вкупно траење летови

 

Летови

 

FlightMemory постер

во милји  152,923
во километри  246,106
патување околу земјината топка 6.14 пат(и)
летови до месечината0.640 пат(и)
летови до сонцето0.0016 пат(и)
   
сати  354:24
денови14.8
недели2.1
месеци0.49
години0.040
   
вкупно летови  152
домашни13
(интра)континентални без домашни 115
меѓународни12
други летови12
   

најдолг лет (оддаличеност): 10,291 km, 11:30 h, Frankfurt (Rhein-Main) - Singapore (Changi), 21.11.2015
најдолг лет (временски):12:30 h, 10,291 km, Singapore (Changi) - Frankfurt (Rhein-Main), 07.12.2015
најкратки лет: 0 km, 0:30 h, Maia (Vilar da Luz) - Maia (Vilar da Luz), 10.09.2017
просечно траење: 1,619 km, 2:20 h

Домашни летови

Европски


кликнете на картата за зголемување

Свetcka kapta


Топ десет Аеродроми

#Аеродром количина во % 
1 OPO Porto  97 31.9 %
2 MAD Madrid  28 9.2 %
3 STN London  18 5.9 %
4 LIS Lisbon  15 4.9 %
5 BCN Barcelona  12 3.9 %
6 FAO Faro  8 2.6 %
7 BGY Bergamo  7 2.3 %
8 PMI Palma de Mallorca  6 2.0 %
9 FRA Frankfurt  6 2.0 %
10 AMS Amsterdam  4 1.3 %
  

Топ десет Авиокомпании

#Авиокомпанија количина во % 
1 Ryanair 81 53.3 %
2 TAP Portugal 10 6.6 %
3 Lufthansa 7 4.6 %
4 Air Nostrum 6 3.9 %
5 easyJet 5 3.3 %
6 Iberia 4 2.6 %
7 Emirates Airlines 4 2.6 %
8 Varig 3 2.0 %
9 Portugalia 3 2.0 %
10 Air Baltic 2 1.3 %
  

Топ десет типови на авионите

#тип на авионот количина во % 
1 Boeing 737 89 58.6 %
2 Airbus 320 20 13.2 %
3 Airbus 319 9 5.9 %
4 Airbus 380 4 2.6 %
5 Canadair CRJ-1000 4 2.6 %
6 Boeing 767-300 4 2.6 %
7 Fokker 100 3 2.0 %
8 Airbus 321 3 2.0 %
9 Airbus 340-300 2 1.3 %
10 Canadair CRJ-900 2 1.3 %
 

Топ десет pути

#pута количина во % 
1 OPO - MAD 10 6.6 %
2 MAD - OPO 9 5.9 %
3 STN - OPO 7 4.6 %
4 OPO - STN 7 4.6 %
5 OPO - BCN 5 3.3 %
6 FAO - OPO 4 2.6 %
7 LIS - OPO 3 2.0 %
8 OPO - LIS 3 2.0 %
9 OPO - BRE 2 1.3 %
10 OPO - BRU 2 1.3 %
  

Додатни информации

вкупно аеродроми 57
вкупно авиокомпании 29
вкупно типови на авионите  19
вкупно pути 105
вкупно земји 24
 

 Check our Shop 

Lanyard - Airbus Lanyard A350XWB new Design with metal clip
Airbus Lanyard A350XWB new Design with metal clip
Airplane Model - British Airways - Boeing 747-400 - 1/200 - Premium model
British Airways - Boeing 747-400 - 1/200 - Premium model
Airplane Model - Qantas - Boeing 787-9 - 1/200 - Premium model
Qantas - Boeing 787-9 - 1/200 - Premium model