Where in the world have you flown?
How long have you been in the air?
Create your own FlightMemory and see!

Мојата статистика  

Зрачна оддаличеност

 

Вкупно траење летови

 

Летови

 

FlightMemory постер

во милји  481,414
во километри  774,762
патување околу земјината топка 19.33 пат(и)
летови до месечината2.015 пат(и)
летови до сонцето0.0052 пат(и)
   
сати  1040:34
денови43.4
недели6.2
месеци1.45
години0.119
   
вкупно летови  429
домашни256
(интра)континентални без домашни 45
меѓународни52
други летови80
   

најдолг лет (оддаличеност): 11,516 km, 13:00 h, Buenos Aires (Ezeiza - Ministro Pisterini) - Frankfurt (Rhein-Main), 15.06.2013
најдолг лет (временски):13:30 h, 11,516 km, Frankfurt (Rhein-Main) - Buenos Aires (Ezeiza - Ministro Pisterini), 15.05.2014
најкратки лет: 0 km, 0:30 h, Madrid (Barajas) - Madrid (Barajas), 16.07.2015
просечно траење: 1,806 km, 2:26 h

Домашни летови

Европски


кликнете на картата за зголемување

Свetcka kapta


Топ десет Аеродроми

#Аеродром количина во % 
1 BCN Barcelona  242 28.2 %
2 MAH Mahon  179 20.9 %
3 MAD Madrid  100 11.7 %
4 EZE Buenos Aires  63 7.3 %
5 AEP Buenos Aires  39 4.5 %
6 PMI Palma de Mallorca  28 3.3 %
7 COR Cordoba  14 1.6 %
8 MUC Munich  10 1.2 %
9 LHR London  10 1.2 %
10 GRO Girona  8 0.9 %
  

Топ десет Авиокомпании

#Авиокомпанија количина во % 
1 Iberia 141 32.9 %
2 Air Europa 47 11.0 %
3 Iberia Regional Air Nostrum 30 7.0 %
4 Vueling 24 5.6 %
5 Aerolineas Argentinas 24 5.6 %
6 Spanair 16 3.7 %
7 American Airlines 15 3.5 %
8 Air Europa - Swiftair 13 3.0 %
9 Ryanair 13 3.0 %
10 Lufthansa 10 2.3 %
  

Топ десет типови на авионите

#тип на авионот количина во % 
1 Airbus 320 94 21.9 %
2 Boeing 737-800 46 10.7 %
3 McDonnell Douglas-88 35 8.2 %
4 McDonnell Douglas-87 26 6.1 %
5 Airbus 340-600 25 5.8 %
6 Boeing 737-700 18 4.2 %
7 Boeing 757-200 17 4.0 %
8 ATR 72-200 17 4.0 %
9 McDonnell Douglas-83 12 2.8 %
10 Airbus 321 11 2.6 %
 

Топ десет pути

#pута количина во % 
1 BCN - MAH 75 17.5 %
2 MAH - BCN 74 17.2 %
3 MAD - BCN 17 4.0 %
4 MAD - EZE 16 3.7 %
5 EZE - MAD 16 3.7 %
6 BCN - MAD 16 3.7 %
7 MAD - MAH 10 2.3 %
8 MAH - MAD 10 2.3 %
9 AEP - COR 7 1.6 %
10 COR - AEP 7 1.6 %
  

Додатни информации

вкупно аеродроми 74
вкупно авиокомпании 39
вкупно типови на авионите  45
вкупно авиони 47
вкупно pути 139
вкупно земји 25
 

 Check our Shop 

Toys - Turkish Airlines Die Cast Toy Metal Model
Turkish Airlines Die Cast Toy Metal Model
Airplane Model - Alaska Airlines - Airbus A321neo - 1/150 - Premium model
Alaska Airlines - Airbus A321neo - 1/150 - Premium model
Airplane Model - American Airlines - Boeing 777-300ER - 1/200
American Airlines - Boeing 777-300ER - 1/200