Where in the world have you flown?
How long have you been in the air?
Create your own FlightMemory and see!

Мојата статистика  

Зрачна оддаличеност

 

Вкупно траење летови

 

Летови

 

FlightMemory постер

во милји  93,200
во километри  149,991
патување околу земјината топка 3.74 пат(и)
летови до месечината0.390 пат(и)
летови до сонцето0.0010 пат(и)
   
сати  245:49
денови10.2
недели1.5
месеци0.34
години0.028
   
вкупно летови  150
домашни70
(интра)континентални без домашни 58
меѓународни12
други летови10
   

најдолг лет (оддаличеност): 3,803 mi, 7:18 h, Milano (Malpensa) - Boston (Logan), 03.06.2006
најдолг лет (временски):7:18 h, 3,803 mi, Milano (Malpensa) - Boston (Logan), 03.06.2006
најкратки лет: 0 mi, 0:30 h, Athens (Megara Airport) - Athens (Megara Airport), 22.02.2014
просечно траење: 621 mi, 1:38 h

Домашни летови

Европски


кликнете на картата за зголемување

Свetcka kapta


Топ десет Аеродроми

#Аеродром количина во % 
1 ATH Athens  112 37.3 %
2 SKG Thessaloniki  17 5.7 %
3 FCO Roma  14 4.7 %
4 HER Heraklion  12 4.0 %
5 KVA Kavala  11 3.7 %
6 JTY Astypalaia Island  9 3.0 %
7 LHR London  7 2.3 %
8 AMS Amsterdam  6 2.0 %
9 MXP Milano  6 2.0 %
10 BUD Budapest  6 2.0 %
  

Топ десет Авиокомпании

#Авиокомпанија количина во % 
1 Aegean Airlines 48 32.0 %
2 Olympic Airlines 18 12.0 %
3 Alitalia 15 10.0 %
4 Olympic Air 13 8.7 %
5 Qatar Airways 5 3.3 %
6 CSA Czech Airlines 4 2.7 %
7 Turkish Airlines 4 2.7 %
8 KLM Royal Dutch Airlines 3 2.0 %
9 Air Canada 3 2.0 %
10 Lufthansa 3 2.0 %
  

Топ десет типови на авионите

#тип на авионот количина во % 
1 Airbus 320-200 49 32.7 %
2 Airbus 321-200 10 6.7 %
3 Boeing 737-400 9 6.0 %
4 ATR 72-200 9 6.0 %
5 Dash 8-100 9 6.0 %
6 Avro RJ 100 8 5.3 %
7 Boeing 737-300 6 4.0 %
8 Dash 8-400 6 4.0 %
9 Airbus 321-100 6 4.0 %
10 Boeing 737-800 5 3.3 %
 

Топ десет pути

#pута количина во % 
1 ATH-SKG 9 6.0 %
2 SKG-ATH 8 5.3 %
3 JTY-ATH 6 4.0 %
4 HER-ATH 6 4.0 %
5 ATH-HER 6 4.0 %
6 ATH-KVA 5 3.3 %
7 KVA-ATH 5 3.3 %
8 ATH-LHR 4 2.7 %
9 FCO-ATH 4 2.7 %
10 ATH-FCO 4 2.7 %
  

Додатни информации

вкупно аеродроми 56
вкупно авиокомпании 30
вкупно типови на авионите  27
вкупно авиони 100
вкупно pути 88
вкупно земји 31
 

Check our Shop

Airplane Model - Lufthansa - Airbus A350-900 - 1/250
Lufthansa - Airbus A350-900 - 1/250
Airplane Model - TWA - Boeing 717-200 - 1/200
TWA - Boeing 717-200 - 1/200
Airplane Model - Air New Zealand - Airbus A321neo - 1/200 - Premium model
Air New Zealand - Airbus A321neo - 1/200 - Premium model