Where in the world have you flown?
How long have you been in the air?
Create your own FlightMemory and see!

Мојата статистика  

Зрачна оддаличеност

 

Вкупно траење летови

 

Летови

 

FlightMemory постер

во милји  111,846
во километри  179,999
патување околу земјината топка 4.49 пат(и)
летови до месечината0.468 пат(и)
летови до сонцето0.0012 пат(и)
   
сати  329:46
денови13.7
недели2.0
месеци0.46
години0.038
   
вкупно летови  227
домашни180
(интра)континентални без домашни 47
меѓународни111
други летови1
   

најдолг лет (оддаличеност): 2,380 km, 3:30 h, Madrid (Barajas) - Athens (Eleftherios Venizelos), 08-07-2007
најдолг лет (временски):3:30 h, 2,380 km, Madrid (Barajas) - Athens (Eleftherios Venizelos), 08-07-2007
најкратки лет: 58 km, 0:20 h, Porto Santo - Funchal/Madeira, 02-28-2003
просечно траење: 793 km, 1:27 h

Домашни летови

Европски


кликнете на картата за зголемување

Свetcka kapta


Топ десет Аеродроми

#Аеродром количина во % 
1 LIS Lisbon  198 43.6 %
2 FNC Madeira  111 24.4 %
3 FAO Faro  72 15.9 %
4 MAD Madrid  10 2.2 %
5 SVQ Sevilla  6 1.3 %
6 DUS Dusseldorf  5 1.1 %
7 OPO Porto  5 1.1 %
8 ATH Athens  4 0.9 %
9 ORY Paris  4 0.9 %
10 CGN Cologne/Bonn  3 0.7 %
  

Топ десет Авиокомпании

#Авиокомпанија количина во % 
1 TAP Air Portugal 136 59.9 %
2 TAP Portugal 27 11.9 %
3 Ryanair 13 5.7 %
4 EasyJet Airline 10 4.4 %
5 Iberia 7 3.1 %
6 easyJet 6 2.6 %
7 SATA International 6 2.6 %
8 Portugalia 5 2.2 %
9 Eurowings 4 1.8 %
10 Lufthansa 4 1.8 %
  

Топ десет типови на авионите

#тип на авионот количина во % 
1 Airbus 319 65 28.6 %
2 Airbus 320 57 25.1 %
3 Airbus 321 15 6.6 %
4 Boeing 737-800 14 6.2 %
5 Airbus 310-300 10 4.4 %
6 Airbus 330-200 7 3.1 %
7 Fokker 100 6 2.6 %
8 Airbus 320 NEO 2 0.9 %
9 Boeing 737-700 2 0.9 %
10 Embraer 190 1 0.4 %
 

Топ десет pути

#pута количина во % 
1 FNC-LIS 54 23.8 %
2 LIS-FNC 54 23.8 %
3 FAO-LIS 33 14.5 %
4 LIS-FAO 32 14.1 %
5 LIS-MAD 3 1.3 %
6 CGN-LIS 2 0.9 %
7 FAO-LTN 2 0.9 %
8 LGW-FAO 2 0.9 %
9 MAD-LIS 2 0.9 %
10 OPO-LIS 2 0.9 %
  

Додатни информации

вкупно аеродроми 28
вкупно авиокомпании 17
вкупно типови на авионите  18
вкупно авиони 102
вкупно pути 50
вкупно земји 10
 

Check our Shop

Airplane Model - American Airlines - Airbus A321neo - 1/200
American Airlines - Airbus A321neo - 1/200
Airplane Model - United - Boeing 787-8 - 1/200 - Premium model
United - Boeing 787-8 - 1/200 - Premium model
Airplane Model - Turkish Airlines - Airbus A321neo - 1/200
Turkish Airlines - Airbus A321neo - 1/200