Where in the world have you flown?
How long have you been in the air?
Create your own FlightMemory and see!

Мојата статистика  

Зрачна оддаличеност

 

Вкупно траење летови

 

Летови

 

FlightMemory постер

во милји  244,428
во километри  393,370
патување околу земјината топка 9.82 пат(и)
летови до месечината1.023 пат(и)
летови до сонцето0.0026 пат(и)
   
сати  592:34
денови24.7
недели3.5
месеци0.82
години0.068
   
вкупно летови  205
домашни39
(интра)континентални без домашни 128
меѓународни38
други летови8
   

најдолг лет (оддаличеност): 10,783 km, 13:25 h, Madrid (Barajas) - Tokyo (Narita), 09.06.2017
најдолг лет (временски):14:15 h, 10,783 km, Tokyo (Narita) - Madrid (Barajas), 19.06.2017
најкратки лет: 30 km, 0:15 h, New York (West 30th St Heliport) - New York (West 30th St Heliport), 03.12.2008
просечно траење: 1,919 km, 2:53 h

Домашни летови

Европски


кликнете на картата за зголемување

Свetcka kapta


Топ десет Аеродроми

#Аеродром количина во % 
1 LIS Lisbon  150 36.6 %
2 MAD Madrid  34 8.3 %
3 PDL Ponta Delgada  14 3.4 %
4 TER Lajes  8 2.0 %
5 ZRH Zurich  8 2.0 %
6 FCO Roma  6 1.5 %
7 HOR Horta  6 1.5 %
8 MUC Munich  6 1.5 %
9 FNC Madeira  6 1.5 %
10 AMS Amsterdam  6 1.5 %
  

Топ десет Авиокомпании

#Авиокомпанија количина во % 
1 easyJet 54 26.3 %
2 TAP Air Portugal 27 13.2 %
3 Ryanair 20 9.8 %
4 Iberia 14 6.8 %
5 SATA Air Azores 9 4.4 %
6 Lufthansa 8 3.9 %
7 SWISS 7 3.4 %
8 Wizz Air 6 2.9 %
9 SATA International 6 2.9 %
10 Aer Lingus 4 2.0 %
  

Топ десет типови на авионите

#тип на авионот количина во % 
1 Airbus 319 55 26.8 %
2 Airbus 320 50 24.4 %
3 Boeing 737 33 16.1 %
4 Airbus 321 15 7.3 %
5 Dash 8 9 4.4 %
6 Airbus 310 8 3.9 %
7 Airbus 330 7 3.4 %
8 Boeing 757 5 2.4 %
9 Boeing 777 3 1.5 %
10 Embraer 190 3 1.5 %
 

Топ десет pути

#pута количина во % 
1 LIS - MAD 9 4.4 %
2 MAD - LIS 9 4.4 %
3 LIS - PDL 4 2.0 %
4 PDL - LIS 4 2.0 %
5 FCO - LIS 3 1.5 %
6 LIS - FCO 3 1.5 %
7 LIS - FNC 3 1.5 %
8 LIS - MUC 3 1.5 %
9 FNC - LIS 3 1.5 %
10 LIS - AMS 2 1.0 %
  

Додатни информации

вкупно аеродроми 83
вкупно авиокомпании 37
вкупно типови на авионите  23
вкупно авиони 167
вкупно pути 159
вкупно земји 34
 

 Check our Shop 

Airplane Model - Lufthansa Cargo - Buenos dias Mexico - Boeing 777F - 1/200 - Premium model
Lufthansa Cargo - Buenos dias Mexico - Boeing 777F - 1/200 - Premium model
Airplane Model - Lufthansa - Airbus A340-300 - 1/200 - Premium model
Lufthansa - Airbus A340-300 - 1/200 - Premium model
Airplane Model - SriLankan - Airbus A340-300 - 1/200
SriLankan - Airbus A340-300 - 1/200