Where in the world have you flown?
How long have you been in the air?
Create your own FlightMemory and see!

Мојата статистика  

Зрачна оддаличеност

 

Вкупно траење летови

 

Летови

 

FlightMemory постер

во милји  61,126
во километри  98,373
патување околу земјината топка 2.45 пат(и)
летови до месечината0.256 пат(и)
летови до сонцето0.0007 пат(и)
   
сати  166:49
денови7.0
недели1.0
месеци0.23
години0.019
   
вкупно летови  114
домашни4
(интра)континентални без домашни 108
меѓународни2
други летови0
   

најдолг лет (оддаличеност): 2,052 km, 2:47 h, Sofia (Vrajdebna) - London (Luton), 23.05.2008
најдолг лет (временски):2:47 h, 2,052 km, Sofia (Vrajdebna) - London (Luton), 23.05.2008
најкратки лет: 119 km, 0:38 h, Pleven - Sofia (Vrajdebna), 01.01.1996
просечно траење: 863 km, 1:28 h

Домашни летови

Европски


кликнете на картата за зголемување

Свetcka kapta


Топ десет Аеродроми

#Аеродром количина во % 
1 SOF Sofia  70 30.7 %
2 MUC Munich  66 28.9 %
3 HAM Hamburg  30 13.2 %
4 LHR London  11 4.8 %
5 ATH Athens  7 3.1 %
6 BGY Bergamo  6 2.6 %
7 OTP Bucharest  6 2.6 %
8 VIE Vienna  4 1.8 %
9 SNN Shannon  4 1.8 %
10 MLA Malta  4 1.8 %
  

Топ десет Авиокомпании

#Авиокомпанија количина во % 
1 Lufthansa 68 59.6 %
2 Wizz Air 17 14.9 %
3 Tarom 6 5.3 %
4 Aer Lingus 5 4.4 %
5 Bulgaria Air 4 3.5 %
6 Aviootriad 28 2 1.8 %
7 Sky airlines 2 1.8 %
8 Olympic Airlines 2 1.8 %
9 Air Malta 2 1.8 %
10 Balkan Bulgarian Airlines 2 1.8 %
  

Топ десет типови на авионите

#тип на авионот количина во % 
1 Airbus 320 44 38.6 %
2 Airbus 321 27 23.7 %
3 Embraer 195 14 12.3 %
4 Airbus 319 10 8.8 %
5 Boeing 737 5 4.4 %
6 ATR 72 5 4.4 %
7 Embraer 190 2 1.8 %
8 BAe 146 2 1.8 %
9 Tupolev 154 2 1.8 %
10 ATR 42 1 0.9 %
 

Топ десет pути

#pута количина во % 
1 MUC - SOF 17 14.9 %
2 HAM - MUC 15 13.2 %
3 SOF - MUC 15 13.2 %
4 MUC - HAM 14 12.3 %
5 SOF - ATH 3 2.6 %
6 SOF - OTP 3 2.6 %
7 OTP - SOF 3 2.6 %
8 SOF - BGY 3 2.6 %
9 BGY - SOF 3 2.6 %
10 ATH - SOF 3 2.6 %
  

Додатни информации

вкупно аеродроми 20
вкупно авиокомпании 14
вкупно типови на авионите  12
вкупно авиони 1
вкупно pути 41
вкупно земји 11
 

 Check our Shop 

Airplane Model - AirLanka - Airbus A320-200 - 1/200
AirLanka - Airbus A320-200 - 1/200
Airplane Model - Lufthansa - Airbus A320-200 - 1/200 - Premium model
Lufthansa - Airbus A320-200 - 1/200 - Premium model
Airplane Model - SAA South African Airways - Airbus A330-300 - 1/200
SAA South African Airways - Airbus A330-300 - 1/200