Where in the world have you flown?
How long have you been in the air?
Create your own FlightMemory and see!

Мојата статистика  

Зрачна оддаличеност

 

Вкупно траење летови

 

Летови

 

FlightMemory постер

во милји  202,033
во километри  325,141
патување околу земјината топка 8.11 пат(и)
летови до месечината0.846 пат(и)
летови до сонцето0.0022 пат(и)
   
сати  411:39
денови17.2
недели2.5
месеци0.57
години0.047
   
вкупно летови  100
домашни5
(интра)континентални без домашни 11
меѓународни34
други летови44
   

најдолг лет (оддаличеност): 9,126 km, 10:38 h, Milano (Malpensa) - Roatan, 2008
најдолг лет (временски):10:38 h, 9,126 km, Milano (Malpensa) - Roatan, 2008
најкратки лет: 306 km, 0:50 h, Manila (Ninoy Aquino International) - Caticlan (Malay), 2012
просечно траење: 3,238 km, 4:06 h

Домашни летови

Европски


кликнете на картата за зголемување

Свetcka kapta


Топ десет Аеродроми

#Аеродром количина во % 
1 BKK Bangkok  35 18.6 %
2 HKT Phuket  20 10.6 %
3 MXP Milano  14 7.4 %
4 BLQ Bologna  14 7.4 %
5 DMK Bangkok  13 6.9 %
6 MCT Muscat  12 6.4 %
7 FCO Roma  12 6.4 %
8 DXB Dubai  8 4.3 %
9 DOH Doha  8 4.3 %
10 VCE Venice  6 3.2 %
  

Топ десет Авиокомпании

#Авиокомпанија количина во % 
1 Thai Airways 18 19.1 %
2 Oman Air 12 12.8 %
3 Emirates Airlines 8 8.5 %
4 Qatar Airways 8 8.5 %
5 Alitalia 6 6.4 %
6 Blu Panorama 5 5.3 %
7 Cebu Pacific 4 4.3 %
8 Egyptair 4 4.3 %
9 Thai AirAsia 4 4.3 %
10 Thai Lion Air 3 3.2 %
  

Топ десет типови на авионите

#тип на авионот количина во % 
1 Airbus 330 16 17.0 %
2 Airbus 320 14 14.9 %
3 Boeing 777 14 14.9 %
4 Boeing 737 13 13.8 %
5 Boeing 747 7 7.4 %
6 Boeing 767 5 5.3 %
7 Airbus 319 5 5.3 %
8 Airbus 340 3 3.2 %
9 Airbus 380 3 3.2 %
10 Boeing 787 2 2.1 %
 

Топ десет pути

#pута количина во % 
1 HKT-BKK 6 6.4 %
2 BKK-HKT 5 5.3 %
3 DMK-HKT 5 5.3 %
4 FCO-BLQ 3 3.2 %
5 MCT-MXP 3 3.2 %
6 HKT-DMK 3 3.2 %
7 BKK-MCT 3 3.2 %
8 MXP-MCT 3 3.2 %
9 MCT-BKK 3 3.2 %
10 VCE-DOH 2 2.1 %
  

Додатни информации

вкупно аеродроми 31
вкупно авиокомпании 21
вкупно типови на авионите  17
вкупно авиони 21
вкупно pути 58
вкупно земји 17
 

Check our Shop

Airplane Model - Lufthansa - Boeing 787-9 - 1/200 - Premium model
Lufthansa - Boeing 787-9 - 1/200 - Premium model
Airplane Model - Garuda Indonesia - Boeing 737 MAX 8 - 1/200
Garuda Indonesia - Boeing 737 MAX 8 - 1/200
Airplane Model - Lufthansa - Airbus A340-300 - 1/200 - Premium model
Lufthansa - Airbus A340-300 - 1/200 - Premium model