Where in the world have you flown?
How long have you been in the air?
Create your own FlightMemory and see!

Мојата статистика  

Зрачна оддаличеност

 

Вкупно траење летови

 

Летови

 

FlightMemory постер

во милји  1,085,553
во километри  1,747,029
патување околу земјината топка 43.59 пат(и)
летови до месечината4.545 пат(и)
летови до сонцето0.0117 пат(и)
   
сати  2475:26
денови103.1
недели14.7
месеци3.44
години0.283
   
вкупно летови  728
домашни265
(интра)континентални без домашни 198
меѓународни83
други летови182
   

најдолг лет (оддаличеност): 8,589 mi, 15:25 h, Sydney (Kingsford Smith) - Dallas/Fort Worth (International), 07-21-2019
најдолг лет (временски):16:00 h, 8,303 mi, Los Angeles (International) - Doha (Hamad International), 04-14-2016
најкратки лет: 29 mi, 0:20 h, Praslin Island - Mahe, 06-11-2018
просечно траење: 1,491 mi, 3:24 h

Домашни летови

Свetcka kapta


Топ десет Аеродроми

#Аеродром количина во % 
1 YVR Vancouver  322 22.1 %
2 YYZ Toronto  101 6.9 %
3 SEA Seattle  78 5.4 %
4 YYC Calgary  57 3.9 %
5 LAX Los Angeles  38 2.6 %
6 SIN Singapore  34 2.3 %
7 SFO San Francisco  32 2.2 %
8 YOW Ottawa  30 2.1 %
9 YXS Prince George  21 1.4 %
10 LHR London  20 1.4 %
  

Топ десет Авиокомпании

#Авиокомпанија количина во % 
1 Air Canada 276 37.9 %
2 United Airlines 68 9.3 %
3 Alaska Airlines 59 8.1 %
4 Canadian Airlines 24 3.3 %
5 Lufthansa 19 2.6 %
6 American Airlines 15 2.1 %
7 British Airways 15 2.1 %
8 Turkish Airlines 14 1.9 %
9 Private 12 1.6 %
10 Qantas Airways 12 1.6 %
  

Топ десет типови на авионите

#тип на авионот количина во % 
1 Airbus 320 82 11.3 %
2 Boeing 737 71 9.8 %
3 Airbus 319 49 6.7 %
4 Dash 8 46 6.3 %
5 Boeing 777 42 5.8 %
6 Canadair 35 4.8 %
7 Boeing 767 33 4.5 %
8 Boeing 747 25 3.4 %
9 Airbus 330 24 3.3 %
10 Airbus 321 24 3.3 %
 

Топ десет pути

#pута количина во % 
1 YVR-YYZ 27 3.7 %
2 YYZ-YVR 26 3.6 %
3 YYC-YVR 17 2.3 %
4 YVR-YYC 16 2.2 %
5 YVR-SEA 14 1.9 %
6 SEA-YVR 13 1.8 %
7 YOW-YYZ 10 1.4 %
8 YXS-YVR 9 1.2 %
9 YVR-YLW 9 1.2 %
10 YVR-YXS 8 1.1 %
  

Додатни информации

вкупно аеродроми 179
вкупно авиокомпании 70
вкупно типови на авионите  57
вкупно pути 435
вкупно земји 64
 

Check our Shop

Airplane Model - Iron Maiden - Boeing 757-200 - 1/250
Iron Maiden - Boeing 757-200 - 1/250
Airplane Model - Allegiant - Airbus A319 - 1:150 - Premium model
Allegiant - Airbus A319 - 1:150 - Premium model
Airplane Model - Eurowings - Hertz 100 Jahre - Airbus A320-200 - 1/200
Eurowings - Hertz 100 Jahre - Airbus A320-200 - 1/200