Where in the world have you flown?
How long have you been in the air?
Create your own FlightMemory and see!

Мојата статистика  

Зрачна оддаличеност

 

Вкупно траење летови

 

Летови

 

FlightMemory постер

во милји  1,702,002
во километри  2,739,108
патување околу земјината топка 68.35 пат(и)
летови до месечината7.126 пат(и)
летови до сонцето0.0183 пат(и)
   
сати  3476:25
денови144.9
недели20.7
месеци4.83
години0.397
   
вкупно летови  772
домашни389
(интра)континентални без домашни 17
меѓународни158
други летови208
   

најдолг лет (оддаличеност): 8,336 mi, 15:14 h, Los Angeles (International) - Dubai (International), 11-11-2015
најдолг лет (временски):16:26 h, 8,068 mi, New York (John F. Kennedy) - Hong Kong (International), 10-05-2019
најкратки лет: 23 mi, 0:32 h, Washington (Dulles) - Washington (National)
просечно траење: 2,205 mi, 4:30 h

Домашни летови

Свetcka kapta


Топ десет Аеродроми

#Аеродром количина во % 
1 LAX Los Angeles  283 18.3 %
2 NRT Tokyo  157 10.2 %
3 SFO San Francisco  123 8.0 %
4 SLC Salt Lake City  81 5.2 %
5 SNA Santa Ana  61 4.0 %
6 SIN Singapore  58 3.8 %
7 SEA Seattle  51 3.3 %
8 HNL Honolulu  49 3.2 %
9 HKG Hong Kong  44 2.8 %
10 JFK New York  38 2.5 %
  

Топ десет Авиокомпании

#Авиокомпанија количина во % 
1 Delta Air Lines 404 52.3 %
2 Western Airlines 53 6.9 %
3 United Airlines 40 5.2 %
4 Alaska Airlines 28 3.6 %
5 Singapore Airlines 26 3.4 %
6 American Airlines 25 3.2 %
7 ANA 23 3.0 %
8 Cathay Pacific 23 3.0 %
9 Japan Airlines 18 2.3 %
10 Lufthansa 17 2.2 %
  

Топ десет типови на авионите

#тип на авионот количина во % 
1 Boeing 747-400 69 8.9 %
2 Boeing 777-300ER 58 7.5 %
3 Boeing 767-300ER 53 6.9 %
4 Boeing 737-800 50 6.5 %
5 Canadair RJ900 39 5.1 %
6 Boeing 777-200LR 31 4.0 %
7 Airbus 320 30 3.9 %
8 Boeing 757-200 30 3.9 %
9 Boeing 727-200 27 3.5 %
10 Airbus 380-800 27 3.5 %
 

Топ десет pути

#pута количина во % 
1 SFO - LAX 31 4.0 %
2 LAX - SFO 31 4.0 %
3 NRT - LAX 20 2.6 %
4 LAX - HNL 14 1.8 %
5 HNL - LAX 13 1.7 %
6 LAX - HND 12 1.6 %
7 SLC - SNA 12 1.6 %
8 NRT - SIN 11 1.4 %
9 LAX - NRT 11 1.4 %
10 SNA - SLC 11 1.4 %
  

Додатни информации

вкупно аеродроми 97
вкупно авиокомпании 42
вкупно типови на авионите  52
вкупно авиони 8
вкупно pути 358
вкупно земји 28
вкупно континенти 4
 

 Check our Shop 

Airplane Model - WestJet - Boeing 767-300 - 1/200 - Premium model
WestJet - Boeing 767-300 - 1/200 - Premium model
Airplane Model - PIA - Boeing 777-200ER - 1/200 - Premium model
PIA - Boeing 777-200ER - 1/200 - Premium model
Airplane Model - Lufthansa Cargo - MD11F - 1/200 - Premium model
Lufthansa Cargo - MD11F - 1/200 - Premium model