Where in the world have you flown?
How long have you been in the air?
Create your own FlightMemory and see!

Мојата статистика  

Зрачна оддаличеност

 

Вкупно траење летови

 

Летови

 

FlightMemory постер

во милји  83,248
во километри  133,976
патување околу земјината топка 3.34 пат(и)
летови до месечината0.349 пат(и)
летови до сонцето0.0009 пат(и)
   
сати  196:51
денови8.2
недели1.2
месеци0.27
години0.022
   
вкупно летови  116
домашни22
(интра)континентални без домашни 88
меѓународни4
други летови2
   

најдолг лет (оддаличеност): 9,645 km, 11:30 h, London (Gatwick) - Hong Kong (Chek Lap Kok), 21.04.2007
најдолг лет (временски):12:10 h, 9,645 km, Hong Kong (Chek Lap Kok) - London (Gatwick), 02.05.2007
најкратки лет: 277 km, 0:30 h, Lisbon (Portela) - Porto (Francisco Sa Carneiro), 14.08.2009
просечно траење: 1,155 km, 1:42 h

Домашни летови

Европски


кликнете на картата за зголемување

Свetcka kapta


Топ десет Аеродроми

#Аеродром количина во % 
1 OPO Porto  79 34.1 %
2 MAD Madrid  34 14.7 %
3 PMI Palma de Mallorca  18 7.8 %
4 LIS Lisbon  16 6.9 %
5 FAO Faro  14 6.0 %
6 BCN Barcelona  6 2.6 %
7 FRA Frankfurt  6 2.6 %
8 STN London  5 2.2 %
9 HHN Hahn  5 2.2 %
10 ORY Paris  5 2.2 %
  

Топ десет Авиокомпании

#Авиокомпанија количина во % 
1 Ryanair 59 50.9 %
2 TAP Portugal 10 8.6 %
3 Vueling 6 5.2 %
4 Lufthansa 6 5.2 %
5 Spanair 4 3.4 %
6 Iberia 4 3.4 %
7 Transavia 3 2.6 %
8 TUIfly 3 2.6 %
9 easyJet 3 2.6 %
10 Air Nostrum (Iberia Regional) 2 1.7 %
  

Топ десет типови на авионите

#тип на авионот количина во % 
1 Boeing 737-800 62 53.4 %
2 Airbus 320-200 14 12.1 %
3 Airbus 319-100 8 6.9 %
4 Boeing 737-700 4 3.4 %
5 ATR 72 4 3.4 %
6 Embraer ERJ145 EP 2 1.7 %
7 Boeing 747-400 2 1.7 %
8 Airbus 321-100 2 1.7 %
9 McDonnell Douglas-83 2 1.7 %
10 Boeing 737-400 2 1.7 %
 

Топ десет pути

#pута количина во % 
1 OPO - MAD 8 6.9 %
2 MAD - OPO 8 6.9 %
3 FAO - OPO 7 6.0 %
4 OPO - LIS 6 5.2 %
5 OPO - FAO 6 5.2 %
6 PMI - MAD 4 3.4 %
7 OPO - HHN 4 3.4 %
8 MAD - PMI 4 3.4 %
9 PMI - OPO 3 2.6 %
10 OPO - PMI 3 2.6 %
  

Додатни информации

вкупно аеродроми 32
вкупно авиокомпании 21
вкупно типови на авионите  18
вкупно авиони 96
вкупно pути 61
вкупно земји 11
 

 Check our Shop 

Airplane Model - Lufthansa - Die Maus - Airbus A321-100 - 1/200
Lufthansa - Die Maus - Airbus A321-100 - 1/200
Airplane Model - Emirates - Boeing 777-300ER - 1/200 - Premium model
Emirates - Boeing 777-300ER - 1/200 - Premium model
Airplane Model - Hapag-Lloyd - Boeing 737-200 - 1/500
Hapag-Lloyd - Boeing 737-200 - 1/500