Where in the world have you flown?
How long have you been in the air?
Create your own FlightMemory and see!

Мојата статистика  

Зрачна оддаличеност

 

Вкупно траење летови

 

Летови

 

FlightMemory постер

во милји  2,483,041
во километри  3,996,068
патување околу земјината топка 99.71 пат(и)
летови до месечината10.395 пат(и)
летови до сонцето0.0267 пат(и)
   
сати  5189:07
денови216.2
недели30.9
месеци7.21
години0.592
   
вкупно летови  1496
домашни93
(интра)континентални без домашни 617
меѓународни360
други летови426
   

најдолг лет (оддаличеност): 7,250 mi, 13:28 h, London (Heathrow) - Santiago de Chile (Arturo Merino Benítez), 14.02.2019
најдолг лет (временски):13:28 h, 7,250 mi, London (Heathrow) - Santiago de Chile (Arturo Merino Benítez), 14.02.2019
најкратки лет: 0 mi, 0:20 h, Luzon Island (Clark Field) - Luzon Island (Clark Field), 16.06.2009
просечно траење: 1,660 mi, 3:28 h

Домашни летови

Европски


кликнете на картата за зголемување

Свetcka kapta


Топ десет Аеродроми

#Аеродром количина во % 
1 LHR London  683 22.8 %
2 LGW London  90 3.0 %
3 DUB Dublin  58 1.9 %
4 PEK Beijing  56 1.9 %
5 SIN Singapore  53 1.8 %
6 HKG Hong Kong  44 1.5 %
7 LTN London  39 1.3 %
8 MAD Madrid  38 1.3 %
9 FRA Frankfurt  38 1.3 %
10 MAN Manchester  37 1.2 %
  

Топ десет Авиокомпании

#Авиокомпанија количина во % 
1 British Airways 650 43.4 %
2 Qatar Airways 42 2.8 %
3 Ryanair 41 2.7 %
4 Lufthansa 38 2.5 %
5 Air China 30 2.0 %
6 SAS Scandinavian Airlines 27 1.8 %
7 Singapore Airlines 26 1.7 %
8 China Eastern 26 1.7 %
9 Austrian 21 1.4 %
10 China Southern 21 1.4 %
  

Топ десет типови на авионите

#тип на авионот количина во % 
1 Airbus 320 294 19.7 %
2 Airbus 319 148 9.9 %
3 Boeing 747-400 125 8.4 %
4 Airbus 321 104 7.0 %
5 Boeing 777-200 100 6.7 %
6 Boeing 737-800 95 6.4 %
7 Boeing 737-2345 65 4.3 %
8 Boeing 777-300ER 49 3.3 %
9 Boeing 767-300 36 2.4 %
10 Boeing 757 32 2.1 %
 

Топ десет pути

#pута количина во % 
1 MAN - LHR 14 0.9 %
2 LHR - MAN 12 0.8 %
3 DUB - LHR 12 0.8 %
4 LHR - DUB 11 0.7 %
5 LHR - CPH 10 0.7 %
6 LHR - VIE 10 0.7 %
7 MAD - LHR 10 0.7 %
8 LHR - MAD 9 0.6 %
9 LIN - LHR 9 0.6 %
10 CPH - LHR 8 0.5 %
  

Додатни информации

вкупно аеродроми 429
вкупно авиокомпании 174
вкупно типови на авионите  102
вкупно авиони 6
вкупно pути 929
вкупно земји 122
 

 Check our Shop 

Airplane Model - American Eagle - ERJ-145 - 1/100 - Premium model
American Eagle - ERJ-145 - 1/100 - Premium model
Airplane Model - British Airways - Airbus A380 - 1/250
British Airways - Airbus A380 - 1/250
Airplane Model - Air Asia - Amazing Thailand - Airbus A320-200 - 1/200
Air Asia - Amazing Thailand - Airbus A320-200 - 1/200