Where in the world have you flown?
How long have you been in the air?
Create your own FlightMemory and see!

Мојата статистика  

Зрачна оддаличеност

 

Вкупно траење летови

 

Летови

 

FlightMemory постер

во милји  32,042
во километри  51,568
патување околу земјината топка 1.29 пат(и)
летови до месечината0.134 пат(и)
летови до сонцето0.0003 пат(и)
   
сати  98:14
денови4.1
недели0.6
месеци0.14
години0.011
   
вкупно летови  62
домашни39
(интра)континентални без домашни 23
меѓународни0
други летови0
   

најдолг лет (оддаличеност): 3,020 km, 4:10 h, Barcelona (El Prat International) - Moscow (Sheremetyevo), 10.08.2012
најдолг лет (временски):4:10 h, 3,020 km, Barcelona (El Prat International) - Moscow (Sheremetyevo), 10.08.2012
најкратки лет: 202 km, 0:45 h, Barcelona (El Prat International) - Palma de Mallorca (Son San Juan), 18.05.2011
просечно траење: 832 km, 1:35 h

Домашни летови

Европски


кликнете на картата за зголемување

Свetcka kapta


Топ десет Аеродроми

#Аеродром количина во % 
1 BCN Barcelona  52 41.9 %
2 MAD Madrid  17 13.7 %
3 VGO Vigo  10 8.1 %
4 PMI Palma de Mallorca  6 4.8 %
5 ALC Alicante  4 3.2 %
6 OPO Porto  4 3.2 %
7 CDG Paris  4 3.2 %
8 SCQ Santiago de Compostela  4 3.2 %
9 AMS Amsterdam  2 1.6 %
10 ZRH Zurich  2 1.6 %
  

Топ десет Авиокомпании

#Авиокомпанија количина во % 
1 Spanair 22 35.5 %
2 Ryanair 8 12.9 %
3 Vueling 8 12.9 %
4 Iberia 6 9.7 %
5 Air Europa 4 6.5 %
6 Air France 4 6.5 %
7 Portugalia 2 3.2 %
8 Clickair 2 3.2 %
9 SWISS 2 3.2 %
10 MIAT Mongolian Airlines 1 1.6 %
  

Топ десет типови на авионите

#тип на авионот количина во % 
1 Airbus 320 23 37.1 %
2 Boeing 737 12 19.4 %
3 Boeing 717 5 8.1 %
4 McDonnell Douglas-83 4 6.5 %
5 Airbus 321 4 6.5 %
6 McDonnell Douglas-87 2 3.2 %
7 McDonnell Douglas-82 2 3.2 %
8 Airbus 319 2 3.2 %
9 Boeing 767 1 1.6 %
10 Embraer 145 1 1.6 %
 

Топ десет pути

#pута количина во % 
1 VGO - BCN 6 9.7 %
2 MAD - BCN 6 9.7 %
3 BCN - MAD 6 9.7 %
4 BCN - PMI 3 4.8 %
5 PMI - BCN 3 4.8 %
6 BCN - VGO 3 4.8 %
7 OPO - BCN 2 3.2 %
8 BCN - OPO 2 3.2 %
9 BCN - SCQ 2 3.2 %
10 ALC - MAD 2 3.2 %
  

Додатни информации

вкупно аеродроми 20
вкупно авиокомпании 12
вкупно типови на авионите  12
вкупно авиони 25
вкупно pути 36
вкупно земји 10
 

 Check our Shop 

Airplane Model - British Airways - Boeing 777-300ER - 1/200 - Premium model
British Airways - Boeing 777-300ER - 1/200 - Premium model
Airplane Model - Etihad - Year of Zayed - Airbus A380-800 - 1/200 - Premium model
Etihad - Year of Zayed - Airbus A380-800 - 1/200 - Premium model
Airplane Model - American Airlines - Boeing 777-300ER - 1/200 - Premium model
American Airlines - Boeing 777-300ER - 1/200 - Premium model