Where in the world have you flown?
How long have you been in the air?
Create your own FlightMemory and see!

Мојата статистика  

Зрачна оддаличеност

 

Вкупно траење летови

 

Летови

 

FlightMemory постер

во милји  89,480
во километри  144,005
патување околу земјината топка 3.59 пат(и)
летови до месечината0.375 пат(и)
летови до сонцето0.0010 пат(и)
   
сати  216:26
денови9.0
недели1.3
месеци0.30
години0.025
   
вкупно летови  104
домашни7
(интра)континентални без домашни 85
меѓународни10
други летови2
   

најдолг лет (оддаличеност): 8,038 km, 9:26 h, Shanghai (Pudong) - Istanbul (Atatürk), 07-08-2010
најдолг лет (временски):9:26 h, 8,038 km, Shanghai (Pudong) - Istanbul (Atatürk), 07-08-2010
најкратки лет: 230 km, 0:45 h, Katowice (International) - Warszawa (Frederic Chopin, Okecie), 04-20-2012
просечно траење: 1,385 km, 2:05 h

Домашни летови

Европски


кликнете на картата за зголемување

Свetcka kapta


Топ десет Аеродроми

#Аеродром количина во % 
1 KTW Katowice  38 18.3 %
2 KRK Krakow  22 10.6 %
3 WAW Warszawa  19 9.1 %
4 FCO Roma  15 7.2 %
5 SUF Lamezia Terme  14 6.7 %
6 CIA Roma  8 3.8 %
7 NAP Naples  8 3.8 %
8 LTN London  5 2.4 %
9 MXP Milano  4 1.9 %
10 SSH Sharm El-Sheik  4 1.9 %
  

Топ десет Авиокомпании

#Авиокомпанија количина во % 
1 Wizz Air 25 24.0 %
2 Ryanair 22 21.2 %
3 Alitalia 18 17.3 %
4 LOT Polish Airlines 8 7.7 %
5 CSA Czech Airlines 4 3.8 %
6 Turkish Airlines 4 3.8 %
7 Eurocypria Airlines 4 3.8 %
8 Air One 3 2.9 %
9 easyJet 2 1.9 %
10 Tunisair 2 1.9 %
  

Топ десет типови на авионите

#тип на авионот количина во % 
1 Boeing 737 35 33.7 %
2 Airbus 320 29 27.9 %
3 McDonnell Douglas-83 11 10.6 %
4 Embraer 170 6 5.8 %
5 Airbus 321 6 5.8 %
6 Embraer 145 4 3.8 %
7 Airbus 319 4 3.8 %
8 ATR 42 3 2.9 %
9 Airbus 330 2 1.9 %
10 Boeing 787-800 1 1.0 %
 

Топ десет pути

#pута количина во % 
1 KTW-CIA 6 5.8 %
2 SUF-FCO 4 3.8 %
3 FCO-WAW 4 3.8 %
4 FCO-SUF 3 2.9 %
5 WAW-FCO 3 2.9 %
6 LTN-KTW 3 2.9 %
7 NAP-KTW 2 1.9 %
8 NAP-KRK 2 1.9 %
9 WAW-KTW 2 1.9 %
10 KTW-NAP 2 1.9 %
  

Додатни информации

вкупно аеродроми 45
вкупно авиокомпании 16
вкупно типови на авионите  11
вкупно pути 79
вкупно земји 15
 

Check our Shop

Airplane Model - Air Canada - Boeing 787-9 - 1/200 - Premium model
Air Canada - Boeing 787-9 - 1/200 - Premium model
Airplane Model - Air France - Boeing 777-300ER - 1/200 - Premium model
Air France - Boeing 777-300ER - 1/200 - Premium model
Airplane Model - British Airways - BOAC - Boeing 707-300 - 1/150 - Premium model
British Airways - BOAC - Boeing 707-300 - 1/150 - Premium model