Where in the world have you flown?
How long have you been in the air?
Create your own FlightMemory and see!

Мојата статистика  

Зрачна оддаличеност

 

Вкупно траење летови

 

Летови

 

FlightMemory постер

во милји  612,350
во километри  985,482
патување околу земјината топка 24.59 пат(и)
летови до месечината2.564 пат(и)
летови до сонцето0.0066 пат(и)
   
сати  1578:10
денови65.8
недели9.4
месеци2.19
години0.180
   
вкупно летови  1022
домашни653
(интра)континентални без домашни 328
меѓународни24
други летови17
   

најдолг лет (оддаличеност): 5,211 mi, 10:19 h, Madrid (Barajas) - São Paulo (Guarulhos), 26.11.2016
најдолг лет (временски):19:00 h, 600 mi, Madeira (Santa Cruz) - Lisbon (Portela), 31.01.2010
најкратки лет: 2 mi, 0:17 h, Madeira (Rochão) - Madeira (Madalena do Mar), 11.10.2009
просечно траење: 599 mi, 1:33 h

Домашни летови

Европски


кликнете на картата за зголемување

Свetcka kapta


Топ десет Аеродроми

#Аеродром количина во % 
1 LIS Lisbon  800 39.1 %
2 FNC Madeira  601 29.4 %
3 MAD Madrid  196 9.6 %
4 OPO Porto  56 2.7 %
5 SVQ Sevilla  31 1.5 %
6 AMS Amsterdam  27 1.3 %
7 PXO Porto Santo  25 1.2 %
8 FAO Faro  23 1.1 %
9 FRA Frankfurt  20 1.0 %
10 CDG Paris  20 1.0 %
  

Топ десет Авиокомпании

#Авиокомпанија количина во % 
1 TAP Air Portugal 362 35.4 %
2 TAP Portugal 284 27.8 %
3 easyJet 56 5.5 %
4 Portugalia 44 4.3 %
5 TAP Express 40 3.9 %
6 Iberia 24 2.3 %
7 Lufthansa 23 2.3 %
8 Ryanair 13 1.3 %
9 Binter Canarias 13 1.3 %
10 Transavia France 12 1.2 %
  

Топ десет типови на авионите

#тип на авионот количина во % 
1 Airbus 319-111 250 24.5 %
2 Airbus 320-214 180 17.6 %
3 Airbus 319/320 54 5.3 %
4 Airbus 321-211 53 5.2 %
5 Airbus 319-112 33 3.2 %
6 Airbus 320-211 26 2.5 %
7 Fokker 100 23 2.3 %
8 Embraer 190LR 23 2.3 %
9 Airbus 320-251N 21 2.1 %
10 Embraer ERJ-145EP 21 2.1 %
 

Топ десет pути

#pута количина во % 
1 FNC-LIS 269 26.3 %
2 LIS-FNC 266 26.0 %
3 LIS-MAD 66 6.5 %
4 MAD-LIS 64 6.3 %
5 OPO-FNC 16 1.6 %
6 FNC-OPO 13 1.3 %
7 FAO-LIS 12 1.2 %
8 LIS-FAO 11 1.1 %
9 PXO-FNC 10 1.0 %
10 LIS-OPO 9 0.9 %
  

Додатни информации

вкупно аеродроми 83
вкупно авиокомпании 68
вкупно типови на авионите  98
вкупно авиони 372
вкупно pути 194
вкупно земји 28
 

Check our Shop

Airplane Model - Garuda Indonesia - MD11 - 1/200
Garuda Indonesia - MD11 - 1/200
Airplane Model - Garuda Indonesia - Airbus A330-900neo - 1/200
Garuda Indonesia - Airbus A330-900neo - 1/200
Airplane Model - Air Austral - Volcano - Boeing 787-8 - 1/200 - Premium model
Air Austral - Volcano - Boeing 787-8 - 1/200 - Premium model