Where in the world have you flown?
How long have you been in the air?
Create your own FlightMemory and see!

Мојата статистика  

Зрачна оддаличеност

 

Вкупно траење летови

 

Летови

 

FlightMemory постер

во милји  409,860
во километри  659,607
патување околу земјината топка 16.46 пат(и)
летови до месечината1.716 пат(и)
летови до сонцето0.0044 пат(и)
   
сати  920:25
денови38.4
недели5.5
месеци1.28
години0.105
   
вкупно летови  341
домашни290
(интра)континентални без домашни 14
меѓународни26
други летови11
   

најдолг лет (оддаличеност): 6,922 mi, 14:38 h, San Francisco (International) - Hong Kong (International), 12-09-2015
најдолг лет (временски):14:45 h, 6,922 mi, San Francisco (International) - Hong Kong (International), 12-05-2018
најкратки лет: 40 mi, 0:26 h, Victoria - Vancouver (International), 12-25-2017
просечно траење: 1,202 mi, 2:42 h

Домашни летови

Свetcka kapta


Топ десет Аеродроми

#Аеродром количина во % 
1 SFO San Francisco  174 25.5 %
2 LAS Las Vegas  84 12.3 %
3 OAK Oakland  71 10.4 %
4 DTW Detroit  32 4.7 %
5 PHX Phoenix  24 3.5 %
6 SNA Santa Ana  24 3.5 %
7 MDW Chicago  19 2.8 %
8 LAX Los Angeles  18 2.6 %
9 SEA Seattle  16 2.3 %
10 IAH Houston  13 1.9 %
  

Топ десет Авиокомпании

#Авиокомпанија количина во % 
1 Southwest Airlines 176 51.6 %
2 United Airlines 36 10.6 %
3 US Airways 15 4.4 %
4 Delta Air Lines 14 4.1 %
5 Air Canada 10 2.9 %
6 SkyWest 9 2.6 %
7 Northwest Airlines 9 2.6 %
8 American Airlines 9 2.6 %
9 Spirit Airlines 6 1.8 %
10 Alaska Airlines 5 1.5 %
  

Топ десет типови на авионите

#тип на авионот количина во % 
1 Boeing 737-700 119 34.9 %
2 Boeing 737-300 23 6.7 %
3 Airbus 320 22 6.5 %
4 Boeing 737 21 6.2 %
5 Airbus 319 14 4.1 %
6 Airbus 321 13 3.8 %
7 737-700 12 3.5 %
8 Boeing 737-800 12 3.5 %
9 Boeing 737-900 9 2.6 %
10 Boeing 777-300ER 7 2.1 %
 

Топ десет pути

#pута количина во % 
1 LAS-SFO 21 6.2 %
2 SFO-LAS 19 5.6 %
3 SFO-SNA 10 2.9 %
4 PHX-SFO 9 2.6 %
5 SNA-SFO 9 2.6 %
6 OAK-LAS 8 2.3 %
7 SFO-PHX 6 1.8 %
8 LAS-OAK 6 1.8 %
9 SFO-IAH 5 1.5 %
10 DTW-LAS 5 1.5 %
  

Додатни информации

вкупно аеродроми 70
вкупно авиокомпании 38
вкупно типови на авионите  40
вкупно авиони 1
вкупно pути 161
вкупно земји 13
 

Check our Shop

Airplane Model - Lufthansa Cityline - Star Alliance - Airbus A340-300 - 1/200
Lufthansa Cityline - Star Alliance - Airbus A340-300 - 1/200
Airplane Model - Indian Airlines - Airbus A320-200 - 1/200
Indian Airlines - Airbus A320-200 - 1/200
Airplane Model - SAS - Airbus A330-300 - 1/200 - Premium model
SAS - Airbus A330-300 - 1/200 - Premium model